Nem tudom, hogy a kedves internetes olvasók hogyan vannak vele, de az első cikkem a barátaim és ismerőseim körében nagy sikert aratott. Most legtöbbször azt a kérdést hallom, hogy:
“Na de mégis. Kicsit konkrétabban. Hogyan?”
Úgyhogy most itt van a fogyókúrám technikája kicsit konkrétabban.

FONTOS: Nem vagyok sem dietetikus, sem orvos, sem edző. A tapasztalataimat fogom leírni, és azokat az elveket, amiket én követek. Mindenki konzultáljon a megfelelő egészségügyi személlyel, mielőtt kemény fizikai munkába, vagy szigorított étrendbe kezd!

Első fázis: Fogadd el, hogy te egy edzésre járó ember vagy!

Szeretnél fogyni? Szeretnél jól kinézni?
Sport. Ennyi. Ezt el kell fogadnod!
Úgyhogy az első cél: Edzés hetente 3 alkalommal!

Mi a cél az első fázisban? Meg kell szoknod, hogy van egy új hobbid. Ki kell alakítanod az időréseket számára. Meg kell beszélned a főnököddel, a családoddal, a barátnőddel, hogy márpedig hetente 3-szor tessék téged elengedni, békén hagyni, mert edzésre mész.
Le kell győznöd magadban a lustaságot, és meg kell változtatnod a hozzáállásodat a sporthoz. Hozzá kell szoktatnod a testedet a rendszeres fizikai megterheléshez.

Lesz izomlázad? Lesz! Hajjajj! Mint akit megvertek volna. El kell fogadnod.

Hogyan sportolj az első időszakban?

Én erősen ajánlom a köredzéseket, mint például: TRX, Kettlebell, Crossfit, Street Workout, bármit ami jól átmozgat, és a végére kifogysz a szuszból.
Azért vagyok a köredzés mellett, mert az embernek mindenféleképpen szüksége van edzőre a kezdetekkor. Ugyanis beleszokni a sportba nem egy kellemes dolog. Mondhatni fáj. Márpedig az ember nem akarja bántani saját magát.

A modern orvostudomány, és az aneszteziológia lehetővé tesz, hogy sebészek saját magukon végezzenek műtéteket. Mégsem teszik, ugyanis az ember nem tudja magát bántani. Ez egy alapvető ösztön.

Szóval ha megpróbálod ellazáskodni az edzést az elején, az természetes. Azért van ott az edző, hogy rád szóljon, hogy tessék rendesen csinálni.

Plusz nagyon fontos, hogy a sport anatómiájának alapjaival is tisztába legyél. Egy jó edző ezt is átadja. Nagyon könnyű belerokkanni egy rosszul elvégzett feladatba, és az aztán örökre elveszi a kedvét az embernek. Meg kell tanulni edzeni, sportolni.

Mit egyél az első fázisban?

Bármit! Komolyan! Bármit ehetsz! Ne változtass semmin! Mehet minden úgy, ahogy eddig.

Miért? Egyrészt, mert pont elég kihívás lesz beleszoknod az új életmódodba. Egyszerre csak egy dolgon változtatunk.

Másrészt, ha az ember 1-2 naponta végigcsinál egy jó, kimerítő edzést, akkor utána a szervezet elkezd regenerálódni. Ennek eredményeként fokozódik az anyagcsere hatásfoka, és egyszerűen hiába eszel sokat, nem fog lerakódni. Persze, ha veszel 3 mekis menüt, ledarálod, és bekötöd intravénásan, az megint más. De ha a józan ész keretei között maradsz, akkor bármit ehetsz.

Egy pár étrendkiegészítőt viszont be kell szerezned.
Az edzéseken jól meg fogsz izzadni. Az izzadsággal sok vitamin, ásványi só, és nyomelem távozik a szervezetből. Ezeket pótolni kell. Ha nincs pótolva az gyengíti az immun rendszert. Hajlamosabb leszel a betegségekre.
Én 1000-es C vitamint szedek, nagy dózisú multivitamint, és Kálcium-Magnézium tablettát.
A kálcium szedése amúgy enyhíteni fogja az izomlázat, és az izomgörcsöket is megelőzöd vele.

Meddig tart az első fázis?
Tart ameddig tart. Lehet, hogy valakinek 1 hónap. Lehet, hogy valakinek 2. Lehet, hogy valakinek fél év. Ami fontos, hogy tarts ki, legyél határozott, és ne félj változtatni!

Folytatás következik.